Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Nauders, Oostenrijk – 2020

Nauders is een authentiek en romantisch bergdorpje in het district Landeck in Tirol. Het dorpje is gelegen in een hoog dal van de Reschenpas bij het drielandenpunt van Oostenrijk, Italië en Zwitserland. Om Nauders liggen de 3000 meter hoge bergen van de centrale Alpen. Het centrum van Nauders is gezellig, knus en beschikt over meerdere accommodaties, restaurants, cafés en barretjes waar iedereen naar hartenlust kan genieten.

Programma 2020

DAG 1 Heenreis via Imst en Landeck. (840km)

DAG 2 VM: Verkenning van het mooi gelegen Nauders met hotelbaas Karl. Nauders is een semi-moderne wintersportplaats waar boerderijen, mesthopen en koeien nog door het dorp verspreid liggen.

NM: Reis naar Altfinstermünz met middeleeuws tolplaats gelegen over de woeste Oberinn. (7km)

DAG 3 VM: Verkenning van de Reschenpas en de Reschensee waar een kerktoren in het stuwmeer de enige getuige is van een verdwenen dorp. Vervolg van de trip naar de Haidersee waar we een wandeling maken door het natuurgebied rond het mooie meer. Ongeveer 5km wandelen. (18km)

NM: We rijden naar Glurns (Glorenzo) in de vallei van de Etsch. Dit middeleeuws stadje heeft nog zijn volledige ommuring en stadspoorten. Stadswandeling en vrije tijd. (30km)

DAG 4 VM: Wandeling in de omgeving.

NM: Met de bus naar Serfaus-Fiss-Laden waar we in het hooggelegen skidorp Serfaus de metro
nemen (“Jawel, een ondergrondse!”) onder het dorp door. (37km)

DAG 5 VM: Daguitstap naar Meran (Merano). Deze prachtige Sissi-stad heeft Middellandse Zee-allures. We verkennen de stad en nemen hier onze lunch. Vrije tijd voorzien. (84 km)

NM: Wandeling naar Trauttmannsdorff richting het kasteeltje waar Sissi enkele malen zomerverblijf hield. De tuinen zijn wereldberoemd en kunnen bezocht worden. (groep € 11, anders €15)

DAG 6 VM: Wandeling in de omgeving.

NM: Met de bus naar het taxvrij dorpje Samnaun. Gelegenheid goedkoop drank aan te kopen. (25km)

DAG 7 VM: Te voet of met de bus naar het tolstation van de Bergkastelbahn. (2km) Hier nemen we de gondelbaan naar 2200m hoogte. Uitzicht en gelegenheid om iets te drinken. Met de liefhebbers door de bossen naar de Stieralm waarbij er vanop het mooie terras genoten kan worden van het uitzicht over de vallei. Terug naar het bergstation is 20 minuten bergop.

NM: Vrije tijd.

DAG 8 Terugreis via Landeck en Imst. (840km)


Algemene reisinformatie

VERTREK: 09/08/2020, om 06u00 aan het bureel van Tempo Cars.
TERUGREIS: 16/08/2020, na het ontbijt.

HOTELINFORMATIE:
Hotel Hochland
Familie Ploner (Herr Karl)
Doktor-Tschiggfrey Straße 183
6543 NAUDERS
Tirol – Oostenrijk

Tel. 0043 (0) 5473 86222
Fax 0043 (0) 5473 86222 8
E-mail hotel@hochland.at
Website www.hochland.at


PRIJS 1:
€ 850,00 p.p. voor een tweepersoonskamer.
Toeslag singlekamer: € 95,00 p.p.

INBEGREPEN:
- Autocarreis.
- Verblijf in volpension.
- Wegenbelasting en btw.
- Vervoer plaatselijke uitstappen.

INSCHRIJVEN KAN TELEFONISCH: 014/31 22 74, OF VIA E-MAIL: INFO@TEMPOCARS.BE.

Bij inschrijving wordt een voorschot gevraagd van € 100,00 per persoon dat gestort dient te worden op het rekening-nummer BE37 3200 6329 8028. Uw boeking is pas definitief na ontvangst van het voorschot, dat uiterlijk twee weken na datum van inschrijving betaald dient te worden. Het saldo van de reis dient vereffend te worden ten laatste een maand voor de afreisdatum. Bij niet-naleving van deze voorwaarden behouden wij, Tempo Cars BVBA, het recht de boeking te annuleren. De kinderkorting is enkel geldig wanneer het kind, tot en met de leeftijd van 12 jaar, de kamer deelt met twee volwassenen. Bij onvoldoende inschrijvingen behouden wij het recht deze reis te annuleren.

1 Prijs is op basis van volpension. Hieronder worden alle maaltijden begrepen vanaf het avondmaal op de dag van aankomst tot en met ontbijt op de dag van terugreis.